Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

Redacteur: Yordredactie

Archief

„Zo puur, het raakt je echt van binnen”
Het favoriete boek van H.J. van Lingen, docent Nederlands op de Gomarusscholengemeenschap is ”Knielen op een bed violen” van Jan Siebelink.

Spannend boek over moord op lerares
Het favoriete boek van A. Nieuwenhuijse, docent Nederlands op het Goudse Driestar College is ”Schaduwzuster” van Simone van der Vlugt.

Oorlog zonder romantiek
Het favoriete boek van J.J. Haak-Loeve, docente Nederlands aan de Guido de Brès te Rotterdam is ”De nacht der Girondijnen” van Jaques Presser.
 
Hoe geloofwaardig ben je als christen?
Het favoriete boek van N. van Schaik-Maljaars, docente Nederlands op het Calvijn College in Goes is "Het negende uur" van Pieter Nouwen.

Het dagboek spreekt
Het favoriete boek van A. Harbers , docente Nederlands op de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap te Uddel is "Het dagboek van Anne Frank".

„Aangrijpend boek voor jongeren”
Het favoriete boek van L. C. Stolk, docente Nederlands aan het Ichthus College in Veenendaal is ”Sonny Boy” van Annejet van der Zijl.

Roekeloos, vol hartstocht naar de ondergang
Het favoriete gedicht van M. Bekenkamp, docent Nederlands op het Van Lodensteincollege in Amersfoort is ”Het lied der dwaze bijen” van Martinus Nijhoff.

„Je ruikt de geur van oliebollen”
Het favoriete boek van G. M. van Es, docente Nederlands op de Gomarusscholengemeenschap is ”Ratje” van Anne de Vries.

„Een zeldzaam meesterwerk”
Het favoriete boek van Kees van der Staaij, fractielid voor de SGP in de Tweede Kamer, is ”De Tornado” van Bé Nijenhuis.

Oorlog door het brilletje van Bruno
Het favoriete boek van A. Honkoop-Hardeman, docente Nederlands op het Calvijn College te Goes is ”De jongen in de gestreepte pyjama” van John Boyne.

Lezen om zelf te vechten
Het favoriete boek van M. A. de Deugd, docente Nederlands op het Wartburg College te Dordrecht is ”Tralievader” van Carl Friedman.

Ridders, kastelen en een geheimzinnige brief
Het favoriete boek van C. Brouwer, docent Nederlands op het Driestar College te Gouda is ”Een brief aan de koning” van Tonke Dragt.

„Niet al te bang voor confrontatie”
Het favoriete boek van Andries Knevel, tv-presentator bij de EO is ”Achtendertig nachten” van Janne IJmker. 

„Nouwen daagt me uit”
Het favoriete boek van J. N. de Wildt-Rentier, docente Nederlands op Gomarus Scholengemeenschap te Gorinchem is "Het negende uur" van Pieter Nouwen.

„Je voelt: dit loopt fout”
Het favoriete boek van G. J. J. Karsten, docent Nederlands aan de Pieter Zandt Scholengemeenschap te Kampen is ”Publieke werken” van Thomas Rosenboom.

„Tragisch, dit verhaal”
Het favoriete boek van J. A. Prins, docent Nederlands aan het Ichthuscollege te Veenendaal is ”Schimmen rond de Parula” van F. Springer.

„De mens kan verscheurender zijn dan een beest”
Het favoriete boek van P. Schot, docent Nederlands aan de Guido de Brès te Rotterdam is ”Amor fati” van Abel Herzberg.

Waardering voor een vrouw
Het favoriete boek van C. I. de Nood-Van Manen Hasse, docent Nederlands is ”Hasse Simonsdochter” van Thea Beckman.

In een flits naar de middeleeuwen 
Het favoriete boek van C. E. Oussoren, docent Nederlands aan de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap te Apeldoorn is ”Kruistocht in spijkerbroek” van Thea Beckman.

„Wel tien keer gelezen”
Het favoriete boek van Jeanet Reijnders, docent aan de Gomarus Scholengemeenschap te Gorinchem is ”Danseres zonder benen” van Clara Asscher-Pinkhof.

”De engelenmaker” geeft stof tot nadenken
Het favoriete boek van drs. J. Visser-Van den Brink, docente Nederlands aan de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap in Apeldoorn is ”De engelenmaker” van Stephan Brijs.

Een oerhollandse roman
Het favoriete boek van A. J. Vogel-De Pagter, docente Nederlands aan het Wartburgcollege te Dordrecht is ”De verdronkene” van Margriet de Moor.

Geobsedeerd door de liefde
Het favoriete boek van W. van Hartskamp , docent Nederlands aan Pieter Zandt Scholengemeenschap te Staphorst is ”Obsessie” van Ted Dekker.

Oog voor het kind
Het favoriete boek van F. J. Hertog , docent Nederlands aan het Hoornbeeckcollege te Rotterdam is ”De gelukkige klas” van Theo Thijssen.

Leren wat liefde is
Het favoriete boek van H. van Grol , docent Nederlands aan het Van Lodensteincollege te Amersfoort is ”De klaagkamer ” van Sigmund Brouwer.

Op weg naar de koning
Het favoriete boek van W. Guijt , docent Nederlands aan de C.S. Prins Maurits te Middelharnis is ”De koninklijke weg” van Ewout Gosker.

Geloof in een studentenhuis
Het favoriete boek van R. Overbeeke, docente Nederlands aan Calvijn College te Goes is ”Overwinteren” van Gert-Jan Segers.

Vechten voor een vriend
Het favoriete boek van H. Bos, docent aan het Hoornbeeckcollege te Amersfoort is ”De vliegeraar” van Khaled Hosseini.

„Dit boek is een waarschuwing"
Het favoriete boek van drs. C. de Leeuw-Zweistra, docente Nederlands aan de Gomarus Scholengemeenschap te Gorinchem is ”De verlatene” van Carry van Bruggen.

Zoektocht naar God
Het favoriete boek van H.E.T. Stelwagen , docente Nederlands aan het Van Lodensteincollege te Kesteren is ”Dood van een non”, van Maria Rosseels.

Verdrongen pesterijen
Het favoriete boek van J. Kruis, docent Nederlands aan het Calvijn College in Middelburg is "De Reünie" van Simone van der Vlugt.

„Bartje meer dan een goede streekroman”
Het favoriete boek van E. Slagboom, docent Nederlands aan het Driestar College in Gouda en Leiden is "Bartje" van Anne de Vries. 

„Dit verhaal raakt je”
Het favoriete boek van M. J. Dijkgraaf , docent Nederlands aan Nederlands aan de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap in Apeldoorn is ”Vallen” van Anne Provoost.

„God kijkt anders”
Het favoriete boek van G. Meijer, docent Nederlands aan het Wartburg College te Rotterdam, locatie Guido de Brès is ”Est” van Adrian Verbree.

Het mysterie achter Hitler
Het favoriete boek van L. W. Both, docent Nederlands aan de Gomarus Scholengemeenschap in Gorinchem is ”Siegfried, een zwarte idylle” van Harry Mulisch.

„Geen boek om vrolijk van te worden”
Het favoriete boek van G. E. Brussé-Dekker, docent Nederlands aan het Wartburg College te Rotterdam is ”De thuiskomst” van Anna Enquist. 

Spannend boek over kinderarbeid 
Het favoriete boek van T. Nieuwenhuis, docente Nederlands aan het Driestar College is ”Levende bezems” van Lisa Tetzmer.

Een hartverwarmend boek
Het favoriete boek van P. Mourits, docent Nederlands aan de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap te Apeldoorn is ”Terug naar Fairoglen” van Niek Bakker.