Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

G. Meijer

Redacteur: Albert van Zanten

„God kijkt anders”

Docent G. Meijer van het Wartburg College in Rotterdam leest het boek ”Est” graag met zijn leerlingen. Het gaat over Harmen, een student kunstgeschiedenis, die Pfeiffer heeft. Om tot rust te komen, vertrekt hij voor een tijdje naar het Franse platteland. Daar gebeuren raadselachtige dingen.

Favoriete boek: ”Est” van Adrian Verbree

Naam: George Meijer (32) uit Piershil
Functie: Docent Nederlands aan het Wartburg College te Rotterdam, locatie Guido de Brès.

Voor ’t eerst gelezen?
„Toen ik zelf ook in Frankrijk op vakantie was. Ik was er met familieleden, die het boek ook lazen. We hebben er met elkaar veel over gesproken.”

Waar gaat het boek over?
„In het dorp waar Harmen verblijft, verschijnt ineens op sommige huizen het woord ”est” op de muur. Niemand weet wat het woord betekent en wie het er neer zet. Er worden zelfs wachters ingezet. Harmen ontdekt dat het woord bij christenen op de muur staat. Maar het opvallende is: ”est” staat bij mensen op de muur van wie je het helemaal niet verwacht. En bij de predikant staat niets…”

Waarom een goed boek?
„Uit dit boek blijkt dat God anders naar ons kijkt dan wij zelf: God ziet het hart aan. Wij hebben vaak een oordeel over mensen, terwijl we niet weten wat er zich in hun hart afspeelt. Het boek laat je dus nadenken over hele belangrijke dingen.”

Waarin is Verbree sterk?
„Hij schrijft heel laagdrempelig en drukt zich goed uit. Tegelijkertijd heeft het boek een sterke, subtiele boodschap. Dat vind ik sterk. Bovendien is ”est” een heel spannend boek.”

Mening van uw leerlingen?
„Het is voor hen prettig dat het een dun boekje is. Er staan ook wat Bijbelse verwijzingen in, die ze vaak opzoeken. Daar discussiëren we dan over.”

Klik hier om meer te lezen over Adrian Verbree.

Lees meer over goede boeken in het ARCHIEF.