Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

C. Brouwer

Redacteur: Albert van Zanten

Ridders, kastelen en een geheimzinnige brief

Om aan zijn geheimzinnige opdracht te voldoen, zwerft Tiuri door donkere bossen. Hij komt ridders en jonkvrouwen tegen, raakt slaags met gevaarlijke ruiters, en overnacht in duistere kastelen. „Een spannend verhaal”, vindt docent Nederlands C. Brouwer van de Driestar. ”De brief voor de koning” van Tonke Dragt is zijn favoriete boek.

Naam: C. Brouwer
Leeftijd: 51 jaar
Woonplaats: Barneveld
Functie: Docent Nederlands aan het Driestar College te Gouda

Favoriete boek: ”De brief voor de koning” van Tonke Dragt.

Bijna is het zover: Tiuri wordt tot ridder geslagen. De laatste 24 uur moet hij doorbrengen in de kapel, waar hij met niemand mag praten. Dan wordt de stilte doorbroken. Iemand klopt op de deur en vraagt Tiuri een brief te bezorgen aan een onbekend persoon. Ondanks het verbod gaat Tiuri op de opdracht in. Er volgt een tocht door het woud vol avontuur…

Spannend boek?
„Ja, van begin tot eind. De grote vraag is: lukt het Tiuri om de brief te bezorgen? Onderweg maakt hij van alles mee: gevechten, zwerftochten, hij wordt zelfs gevangen genomen. ”De brief voor de koning” is een heel dik boek en dat is maar goed, want je blíjft doorlezen.”

Wanneer gelezen?
„Toen ik op vakantie was in Katwijk. Ik zag het boek toevallig in de schoolbieb staan. Het staat ook op de boekenlijst voor het vmbo.”

Waarin is de auteur sterk?
„Hoewel dit boek natuurlijk fantasie is, komen de middeleeuwen echt tot leven. Het gaat over ridders, jonkvrouwen en kastelen. Dat spreekt jongeren erg aan. Ondanks dat er veel gebeurt, blijft het verhaal toch helder. Tonke Dragt heeft terecht de Gouden Griffel gekregen voor dit boek.”

Klik hier om meer te lezen over Tonke Dragt.