Austin, Lynn
Het verhaal van een zwaar leven
Romantiek, drama, geloof: ingrediënten die volgens Lynn Austin een boek succesvol kunnen maken. En zij kan het weten: als Austin een boek schrijft, verkoopt het. Ook haar nieuwe boek ”Eindelijk thuis” lijkt daar geen uitzondering op te zijn.
Interview met Lynn Austin
Violet krijgt drie aanzoeken in één week
”Violet is twintig, naïef en hopeloos romantisch”, waarschuwt de achterflap van Lynn Austins bestseller ”Ware liefde”. Daarmee is geen woord te veel gezegd.
Recensie van Ware Liefde
Dames ontworstelen zich aan dominante man
Als een boek hoge oplagecijfers haalt en een hoge plaats in de top tien weet te veroveren, zegt dat iets. Maar waarover? Heeft populariteit te maken met kwaliteit, als het gaat om het succes van Lynn Austins jongste roman ”Eigen wegen”?
Manasse, de God van mijn vader
Lynn Austin schreef twee romans over het leven van de bijbelse koning Manasse. Daarin beschrijft ze Manasse als een onzekere persoonlijkheid, meer zwak dan slecht. Hij heeft het gevoel dat hij niet in de schaduw van zijn vader Hizkia kan staan, is gevoelig voor bijgeloof en laat zich beïnvloeden door slechte raadslieden. Uit de RD-recensie: "Bij Lynn Austin wordt er lustig op los gepsychologiseerd en de discussies over het geloof lijken zo uit een handboekje van vandaag te komen. Daardoor ademt het verhaal wel een erg eigentijdse sfeer. De boodschap is duidelijk: vertrouw op God, zelfs als er nergens meer licht lijkt te zijn. Toch komt Austins beschrijving soms wat oppervlakkig over, maar of dat nu gebrek aan theologische diepgang of gebrek aan literaire kwaliteit is?"
Je neemt een bijbelse geschiedenis, je voegt er een flinke schep spanning, een scheutje romantiek en een dosis drama aan toe. Je kruidt het geheel met psychologische inzichten, en je legt er een duidelijk christelijke boodschap in. Dat lijkt het recept van Lynn Austin in haar tweeluik over koning Manasse.
Vier jaar geleden bestond het plan al, nu is het er dan eindelijk van gekomen: de Amerikaanse Lynn Austin bracht op verzoek van uitgeverij Kok een bezoek aan Nederland. Ze is op dit moment de bestverkopende schrijfster op de christelijke markt: in totaal zijn er van haar boeken in Nederland meer dan 100.000 exemplaren over de toonbank gegaan. Wie is de vrouw die met haar verhalen over koning Hizkia, de Amerikaanse burgeroorlog of het leven van een gewone familie het hart van zo veel lezers verovert?
Het noorderlicht als vuurkolom
"Donker vuur" is de tegenstrijdige en toepasselijke titel van het vervolg op Lynn Austins roman "Bevrijdend licht". Tegenstrijdig, omdat vuur nu eenmaal niet donker kan zijn. Toepasselijk, omdat het dat in dit boek toch is. Het verhaal speelt zich af tijdens de Amerikaanse burgeroorlog, en in alle geweer- en granaatvuur dat losbarst tussen landgenoten zijn weinig lichtpuntjes te ontdekken.
Wondkoorts bij Hizkia; builenpest bij de Assyriërs
Met "Hizkia. God is mijn redding" is het derde en laatste deel verschenen van Lynn Austins trilogie over de bijbelse koning Hizkia. De 392 bladzijden brengen het totaal aan Hizkia's leven gewijde pagina's op bijna 1100. Maar nog steeds weet Austin te boeien.
Je gelooft in God en er komt een niet-christen op je pad die nog maar kort te leven heeft. Hoe vind je de juiste woorden om met hem over de toekomst te spreken? Over dit dilemma, waarmee elke gelovige op een bepaalde manier wel eens te maken zal krijgen, gaat Lynn Austins nieuwe roman "Laatste vlucht".
Arme Eliza Wyatt is een weduwe met de verantwoordelijkheid voor drie kinderen en een enorme fruitkwekerij. Gelukkig komt er een sterke vreemdeling op haar pad, Gabe Harper. Veel is 460 bladzijden later dan ook ten goede gekeerd in Eliza's leven. Lynn Austin schrijft erover in haar derde roman "De boomgaard".
In de roman "Toevlucht" vlecht Lynn Austin drie verhaallijnen prachtig door elkaar. Een van haar hoofdpersonen -de archeologe Abby- vertrekt in 1999 naar Israël om opgravingen te doen. Ze werkt er onder leiding van de oudere Hannah Rahov, wier bewogen levensgeschiedenis door middel van flashbacks getekend wordt. Samen vinden de vriendinnen bezittingen met de inscriptie "Leah". Van deze vrouw uit de eerste eeuw krijgen Abby en Hannah aan de hand van reconstructies een beeld, terwijl de lezer haar -eveneens via flashbacks- uitvoeriger leert kennen.