Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

Gaarder, Jostein

Spinneweb zorgt voor verwarring

"Wij zijn de dragers van een ziel die wij niet kennen en die ons ook draagt... Want wij zijn het raadsel dat niemand raadt..." Deze uitspraak komt voor in de nieuwe roman "Maya" van de Noorse schrijver Jostein Gaarder. Zijn eerste boek, "De wereld van Sofie", werd een bestseller. Ook "Maya" boeit onmiddellijk. Het spinneweb brengt de wereldvisie van Frank aan het wankelen. Altijd heeft hij het bestaan van het heelal beschouwd als toevallig, zonder zin, in tegenstelling tot de opvatting van Jos. Hij krijgt genoeg van de beperking tot het natuurwetenschappelijk aantoonbare (reductionisme) van de twintigste eeuw. Hij ontworstelt zich aan de eenzijdigheid van de logica. Het wordt tijd voor een nieuw millennium.

Recensie van Maya

Een reis naar Bethlehem

Jostein Gaarder studeerde filosofie, theologie en literatuurwetenschap. Momenteel is hij fulltime schrijver. Zijn bekendste boek, "De wereld van Sofie", werd in meer dan 35 talen vertaald. Onlangs verscheen een nieuw jeugdboek van zijn hand, "Het Mysterie".

Recensie van Het Mysterie