Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

Thoene, Bodie

"Ook de herfst heeft zijn lied"

Het leven is vol strijd en moeite, maar wie op God vertrouwt, overwint alles. "Schaduw over Shiloh", alweer een nieuwe roman van Bodie Thoene, is doordesemd van dit thema. Een veelzeggende regel uit het motto ondersteunt deze boodschap: "Ook de herfst heeft zijn lied...".

Recensie van Schaduw over Shiloh

"Zeg tot deze berg"

Van de serie "De erfenis van Shiloh", geschreven door de Amerikaanse auteur Bodie Thoene, is nu het vierde (tevens laatste) deel in het Nederlands vertaald. Menigeen zal naar deel vier uitgezien hebben. De eerste drie delen zijn in de afgelopen maanden reeds besproken. Eigenlijk moet men ze gelezen hebben om deel vier naar waarde te kunnen schatten. Wat voor ontwikkelingen hebben hierin plaats?

Recensie van De erfenis van Shiloh

Een brief met een verrassende inhoud

In de serie "De erfenis van Shiloh" van Bodie Thoene is nu het derde deel, getiteld "Uw rechterhand verlost mij", verschenen. Deze roman is het vervolg op "In het huis van mijn vader" en "Al vallen er duizend", boeken die inmiddels veel waardering hebben geoogst. In deze krant kreeg de serie al ruimschoots aandacht, zodat we over deel 3 minder uitvoerig zullen zijn.

Recensie van Uw rechterhand verlost mij

Al vallen er duizend

Van de trilogie "De erfenis van Shiloh" van Bodie Thoene is nu het tweede deel, getiteld "Al vallen er duizend", in deze krant aan een bespreking toe. De roman is het vervolg op "In het huis van mijn vader", een boek dat inmiddels veel waardering oogstte. In het RD kreeg het ook ruimschoots aandacht, zodat we over deel twee minder uitvoerig kunnen zijn.

Recensie van Al vallen er duizend

Nieuwe trilogie van Bodie Thoene

Bepaald 'in' is ze op dit moment, de Amerikaanse auteur Bodie Thoene. Wie erop let, zal haar boeken bij veel vrienden of familieleden in de kast zien staan. In de vakantie kon ik constateren dat de dikke romans van Bodie Thoene tot de meest geliefde vakantielectuur behoorden en de aanleiding vormden tot menig gesprek over goede literatuur.

Recensie van In het huis van mijn vader

Het ritme van de oorlog

Wat in Wenen gebeurt, is een voorspel op wat Hitler in heel Europa wil bewerkstelligen. Via loze beloften, kille intimidatie en schreeuwerige propaganda bewerkt hij dat de nazi's in Oostenrijk de macht pakken. In "Prelude in Wenen" beschrijft de Amerikaanse auteur Bodie Thoene de toenemende dreiging in het leven van Europese joden.

Recensie van Prelude in Wenen