Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

Oke, Janette

Geldzorgen

De uitgever van Janette Okes romans heeft ook in haar jongste boek, "De laatste kans voor Julia" geen bibliografie van de Amerikaanse schrijfster opgenomen. Was dat wel het geval, dan zou het boek zo langzamerhand wel eens ettelijke pagina's dikker geweest kunnen zijn.

Recensie van De laatste kans voor Julia

Een vrouw op bestelling

"Ze werd overspoeld door een golf van dankbaarheid. Stel dat ze niet had getekend om naar Amerika te gaan? Stel dat ze niet met Donnigan getrouwd zou zijn? Dan was ze nu nog arm en berooid geweest". Als de lezer van "Een bruid voor Donnigan" met hoofdpersoon Kathleen kennismaakt, raadt hij al dat het op bovenstaand citaat uitloopt.

Recensie van Een bruid voor Donnigan

J. Oke sluit serie af

Een titel als "Liefde vindt een thuis" geeft al aan dat het hier om een niet al te diepgravend of kunstig geschreven boek gaat. Desondanks blijkt het genre bij een brede groep lezers populair,

Recensie van Liefde vindt een thuis

Weg van de prairie

Liefhebbers van Janette Oke zullen blij zijn dat er opnieuw een deel over de familie Davis is vertaald. Ditmaal staat Clark en Marty's jongste dochter centraal: de verpleegster Belinda, die haar broer, dokter Luke, assisteert. Twee aardige jongens uit het stadje op de prairie dingen naar haar hand, maar ze wil met geen van beiden trouwen. Als er een oude, zieke dame op haar weg komt, die haar uitnodigt mee naar Boston te gaan, pakt Belina haar koffers.

Recensie van Liefde krijgt vleugels

Janette Oke in tweevoud

De romans van Janette Oke slaan aan. Het aantal boeken die van haar uit het Engels werden vertaald, moet wel rond de tien liggen, nu "De liefde leert wachten" en "Vervreemde harten" zijn verschenen.

Recensie van Liefde leert wachten en Vervreemde harten