Wiersema, Bert
Dat auteur Bert Wiersema zelf het boek ”Wraak van de wolf” als zijn beste boek beschouwt, maakt nieuwsgierig. Gelukkig blijft hij dus ook als ervaren schrijver steeds bijleren. Dat is te merken aan de prettige zinsbouw en het klóppen van de gebeurtenissen. Dat het mogelijk blijkt om christen-zijn door het boek heen te weven op een zodanige spontane manier als de schrijver doet, doet weldadig aan. Het kán dus!
Wiersema houdt de spanning er weer in
Bert Wiersema is een fantast. En daar genieten inmiddels vele fans van mee. Ook in het tiende deel van Logboek Lammers -de "Omega-schuilplaats"- en in het eerste deel van Verloren Vrijheid -"Ontvoerd"- komen zij volop aan hun trekken.
Het gebeurt niet elke dag (en ook niet elke maand) dat er in de christelijke uitgeverswereld adembenemende, rode-oortjes-jeugdboeken verschijnen. Boeken waarin de gebeurtenissen als het ware over elkaar heen tuimelen en je als lezer de ene keer op het verkeerde been wordt gezet en de andere keer een verrassend perspectief op het vervolg van het verhaal krijgt voorgeschoteld. Boeken kortom waarvan het verloop tot bijna aan het einde onvoorspelbaar is.
Bert Wiersema hoeft geen verdere aankondiging. Welke jongere kent "Chris en Jorieke" en "Logboek Lammers" niet? Dit keer geen nieuw boek uit een van deze avontuurlijke series, maar een verhaal -"Noodlanding"- dat voor een deel echt is gebeurd. Het gaat over de vervolging van christenen.
De populariteit van Bert Wiersema onder de jeugd is groot. Tijdens de laatstgehouden CLK-beurs in Barneveld stonden velen met een van zijn twee nieuwe boeken in de rij voor een handtekening. "Gijzeling op Pampus" is het twaalfde deel in de Chris en Jorieke-serie. Het verhaal speelt zich voor een groot deel af op Pampus, het fort dat op een zandbank voor de haven van Amsterdam ligt.