Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

Redacteur: Yvette Verkuil-Wolters

Auto-ongeluk

Dat auteur Bert Wiersema zelf het boek ”Wraak van de wolf” als zijn beste boek beschouwt, maakt nieuwsgierig. Gelukkig blijft hij dus ook als ervaren schrijver steeds bijleren. Dat is te merken aan de prettige zinsbouw en het klóppen van de gebeurtenissen. Dat het mogelijk blijkt om christen-zijn door het boek heen te weven op een zodanige spontane manier als de schrijver doet, doet weldadig aan. Het kán dus!

Als 34e epistel is een midithriller een nieuwe loot aan de stam van Wiersema. De leerlingen van het Gomarus College in Drachten zullen niet kunnen wachten met lezen. Zij hebben voor het vak Nederlands al een poging gedaan het verhaal een zelfverzonnen richting op te duwen. Wat de auteur ervan gemaakt heeft is nu openbaar.

Het spannende boek voor jongeren neemt je helemaal mee. Naar het leven van Jerome, die zijn vader verliest bij een auto-ongeluk. Hoewel, wás het wel een ongeluk?

Je zou je kunnen afvragen of Jerome en zijn vriendin echt verstandig bezig zijn. Het doel heiligt niet altijd de middelen. De onbezonnenheid van de hoofdpersoon vormt het enige minpuntje. Door het verhaal heen krijgen we levenslessen voorgeschoteld in de vorm van doordenkertjes. ”Kun jij je gedachten uitzetten?” is er zo één. Dat er alternatieven zijn voor wraak geeft hoop. 

Titel: ”Wraak van de wolf” door Bert Wiersema; Uitgeverij Columbus, Heerenveen, 2007
ISBN 978 90 8543 054 4
Pagina’s: 302