Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

Rosenboom, Thomas

„Je voelt: dit loopt fout”

Een echte topper, maar met een tragisch einde. G. J. J. Karsten, docent Nederlands aan de Pieter Zandt Scholengemeenschap werd helemaal meegesleept door ”Publieke werken” van Thomas Rosenboom. Een spannend boek over goede bedoelingen en domme zetten.

Interview met docent G. J. J. Karsten over "Publieke werken"

Schaamte en wrok in Boekenweekgeschenk

Thomas Rosenboom heeft in reformatorische kring geen slechte naam. Hij dankt zijn reputatie vooral aan de romans "Publieke werken" en "De nieuwe man". Dat zijn onderhoudende boeken, vakkundig geschreven, in een aparte stijl, en niet aanstootgevend - al is de sfeer soms broeierig, maar dan impliciet. Als Boekenweekgeschenk van 2004 ligt nu Rosenbooms "Spitzen" in de winkels.

Recensie van Spitzen

De kwaliteit van de Libris-winnaar

Thomas Rosenboom won vorige week de Libris Literatuurprijs voor zijn roman "Publieke werken". Is dat terecht? Tjerk de Reus: "Ik verbaas me erover dat mensen zo ontzettend staan te juichen bij dit boek. Wat word je er wijzer van?" Hans Werkman: "Rosenboom is een boeiende auteur. Literair gezien vind ik het heel verantwoord dat hij die prijs krijgt."

Beschouwing van Publieke werken

Lezen als onbevredigend avontuur

Het ligt voor de hand de nieuwe roman van Thomas Rosenboom een turf te noemen. Het boek heeft door zijn dikte iets weg van een baksteen, maar wie de roman leest, weet: dit moet een turf zijn. "Publieke werken" beschrijft het armoedige bestaan van turfstekers aan het einde van de negentiende eeuw.

Recensie van Publieke werken