Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

M

Morris, Gilbert

Door de oorlog verdeeld

In de zomer van 1776 verklaarde Amerika zich onafhankelijk van Groot-Brittannië. Dat gebeurde officieel op 4 juli. Daarmee was de onafhankelijkheid echter nog geen feit. Het Britse leger en de Amerikaanse strijdkrachten onder aanvoering van generaal Washington voerden een strijd op leven en dood.

Recensie van In het hol van de leeuw

Amerikaanse Revolutie

De Amerikaanse Revolutie brengt tweedracht tussen de gezinnen van Daniel Bradford en zijn zus Lyna. Bij de Slag om Bunker Hill strijdt het ene aan de kant van de Britten, terwijl het andere aan de zijde van de patriotten vecht voor onafhankelijkheid. Toch blijft de familieband in "Het verdeelde huis" trekken.

Recensie van Het verdeelde huis

Romanserie

Meerdelige series waarin het geromantiseerde verhaal wordt verweven met feitelijke historische gebeurtenissen lijken in opmars. De Amerikaanse Bodie Thoene zette in ons land de trend met de "Kronieken van Sion". Van haar landgenoot Gilbert Morris is inmiddels deel 1 van de reeks "Vrijheidsklokken" verschenen. In "Blaas de trompet!" spelen de Engelse wezen Daniel Bradford en zijn zus Lyna de hoofdrol. Het verhaal speelt in de 18e eeuw en heeft de aanloopperiode naar de Amerikaanse onafhankelijkheid als achtergrond.

Recensie van Blaas de trompet!