Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

Claus, Hugo

Hugo Claus 75 jaar

De Belgische dichter-schrijver Hugo Claus vierde maandag zijn 75e verjaardag. Claus is een veelschrijver die een immense hoeveelheid romans, gedichten en toneelstukken produceerde. Internationaal brak hij in 1983 door met zijn magnum opus "Het verdriet van België". Hij is, net als Harry Mulisch, al jaren kandidaat voor een Nobelprijs.

Hugo Claus laat het kwaad heersen

Hugo Claus is alles bij elkaar: lichtvoetig, macaber, zoet, bizar, platvloers en verheven. Maar hij ontziet niets en niemand, ook de lezer niet, die met "Onvoltooid verleden" een akelig en bloederig verhaal in handen krijgt. Een verhaal onder het motto: "De mens moet toch iets doen met zijn medemens, hem plagen of hem vogelen". "Onvoltooid verleden" is een vervolg op "De geruchten", dat twee jaar geleden verscheen.

Recensie van Onvoltooid verleden

Hugo Claus houdt ernst op afstand

Het nieuwste boek van Hugo Claus, "De geruchten", geeft gestalte aan het leven in een Vlaams dorp, Alegem. Hoofdstuk na hoofdstuk wordt de lezer geconfronteerd met gedachten, gevoelens en geruchten vanuit steeds wisselend perspectief. Het kwaad waart rond in Alegem en niemand doet er iets aan. Tegen de achtergrond van recente gebeurtenissen in België krijgt de roman een schrijnende lading.

Recensie van De geruchten