Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

Graaf, Anne de

Spannende geschiedenis in Polen

Spanning, geen sensatie. Oprecht vroom, geen opgelegde vroomheid. Historisch en boeiend, geen saaie geschiedenis. Dat zijn voor mij de begrippen waarmee "Uit de rode schaduw" te typeren valt. Een prachtig boek, dat je van begin tot eind in zijn greep houdt.

Recensie van Uit de rode schaduw

Ritmisch proza

Bij uitgeverij Merweboek verscheen de bundel "Rafels" van Tjeerd de Graaf. Deze dichter, die eerst werkzaam was in de verpleging en de psychiatrie, is nu, na een theologische studie, als voorganger verbonden aan een baptistengemeente.

Recensie van Rafels

Gezin Piekarz

Polen voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog vormt het decor voor "Brood uit het water", de naoorlogse tijd is de achtergrond voor "Waar het vuur brandt", het tweede boek dat Anne de Graaf schreef over het (fictieve) gezin Piekarz. Hanna en Tadeusz Piekarz proberen na afloop van de Tweede Wereldoorlog zo goed en zo kwaad als dat gaat weer een normaal leven op te bouwen te midden van de puinhopen waar Polen op dat moment vol mee ligt. Gemakkelijk gaat dat niet. Ze zijn christenen. Deze bevolkingsgroep heeft het onder het stalinistische regime zwaar.

Recensie van Waar het vuur brandt