Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

Wander, Nelleke

Claustrofobie en jaloezie

"Ik dacht altijd dat als je eenmaal getrouwd was, de rest vanzelf wel voor elkaar kwam", zegt Ruud Lichtenberg tegen zijn vrouw Leonie. Beiden moeten er via een moeilijke weg achter komen dat dat niet het geval is. In "Gelouterde opdracht" beschrijft Nelleke Wander de problemen die het stel moet overwinnen. De roman is een vervolg op "Gelouterd talent".

Recensie van Gelouterde opdracht

Gelouterd talent

Bij uitgeverij Koster verschenen onlangs drie nieuwe romans. In "Gelouterd talent" beschrijft Nelleke Wander gevoelvol een probleemvolle vader-zoonverhouding. "De vondelingen" van Jac. Overeem vertelt de lezer iets over de grote armoede die er begin 1800 rond Voorthuizen heerste. De roman "Verstild verlangen" van A. den Uil-van Golen gaat over een moeizame huwelijksrelatie.

Recensie van Gelouterd talent

Godsvertrouwen bindt twee mensen

De jonge tandartsassistente Hanneke woont nog maar net op zichzelf, als de juwelier Martin haar pad kruist. Tussen hen ontstaat een innige relatie. Martin kan echter niet in het reine komen met God. Daarom besluit hij de gelovige Hanneke te verlaten. ,,Wat moet je met mij, voor wie God zo ver weg is?"

Recensie van Ook kronkelwegen leiden tot een doel