Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

L

LaHaye, Tim, Jerry B. Jenkins

Fantasierijk scenario van eindtijd

De Amerikaanse auteurs Tim LaHaye en Jerry B. Jenkins, vooral bekend van de succesvolle romanserie "De laatste bazuin", geven in het boek "Het einde der tijden" een theologische rechtvaardiging van wat ze in hun romans over de eindtijd in scène hebben gezet.

Recensie van Het einde der tijden

Snelle hightech-uitleg van Openbaring

Moord, wraak, bedrog en slimme strategie zijn ingrediënten die de christelijke Amerikaanse auteurs Tim LaHaye en Jerry B. Jenkins royaal in hun boekenkookpot gooien. Persoonlijke en wereldwijde rampen hebben bij hen echter een expliciet bijbels kader. In de serie "De laatste bazuin", waarvan inmiddels zes delen in het Nederlands verschenen, staat alles in het kader van de ophanden zijnde terugkomst van Christus. De twee Amerikanen geven het bijbelboek Openbaring de meest letterlijke uitleg.

Recensie van Oogst, Apollyon en Moord, van de serie De laatste bazuin

Nicolae, een wrede pacifist

In deel drie van "De laatste bazuin" draait de klok een stuk langzamer dan in de voorgaande delen die samen bijna twee jaar beschreven. De vertelde tijd in "Nicolae" valt uit te drukken in dagen.

Uitkijken naar Carpathia's vrede

De wereld heeft nog 7 jaar te gaan. Zeven jaar waarin God de aangekondigde oordelen uit het bijbelboek Openbaring zal uitvoeren. Slechts een aantal mensen heeft hier weet van; de rest van de wereldbevolking kijkt hier juist voor verlangen uit naar vrede die de nieuwe wereldleider Nicolae Carpathia lijkt te zullen brengen.

Recensie van Tegenstand

Nog één kans op verlossing

Het is ergens in de 21e eeuw. De dag begint net als alle andere, maar eindigt dramatisch. Vrijwel iedereen is 's avonds een of meer familieleden kwijt. Waar ze zijn gebleven, is een raadsel. Het lijkt wel of ze zijn verdampt.

Recensie van Verlaten