Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

M

Maartens, Maretha

Schrijven is risico's nemen

Maretha Maartens is een van de bekendste christelijke schrijvers in Zuid-Afrika. Met haar biografie van Marike de Klerk -de vroegere echtgenote van oud-president F. W. de Klerk- trok ze wereldwijd de aandacht, maar daarnaast schreef ze ook jeugdboeken, kinderbijbels, romans, dagboeken, pastorale lectuur. In totaal een stuk of negentig titels - haar werktempo is ongekend. "Mijn man en ik vinden het fijn om veel afwisseling in ons leven te hebben, en we zijn nogal gedisciplineerd."

Maretha Maartens: Mijn jeugd was vol gesprek, vol ernst, vol voorbeeld

Scherven in een huwelijk

Eens voorspelde de profeet Nathan aan David dat alles in het leven aan het licht zal komen en de bestraffing zichtbaar zal worden voor het oog van de zon. Aan die geschiedenis uit de Bijbel ontleent de Zuid-Afrikaanse Maretha Maartens de titel van haar roman "Voor het oog van deze zon".

Recensie van Voor het oog van deze zon

Zakjesmensen

Het boek "Zakjesmensen" van Maretha Maartens -bij uitgeverij Callenbach verschenen- gaat over twee meisjes van een jaar of veertien. Voor jongens en meisjes van die leeftijd is het werk ook bedoeld.

Recensie van Zakjesmensen