Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

V

Vogelaar-van Mourik, Geesje

Verwerking van familiekwesties

Een ongewenste zwangerschap komen we ook tegen in "Johannes", geschreven door Geesje Vogelaar-van Mourik. De hoofdpersoon, Hanna, is in verwachting geraakt van haar vriend Hugo. Hij loopt bij haar weg als Hanna vertelt dat ze in verwachting is. Hun zoontje overlijdt echter bij de geboorte. Hanna's vader geeft het jongetje een naam: Johannes.

Recensie van Johannes

Verkering

Inge, de hoofdpersoon in "De oude roeiboot" van Geesje Vogelaar-van Mourik, is vreselijk bang voor iets wat niet gebeurd is. Dolf, Inges ex-vriend, heeft haar wijsgemaakt dat ze in hun verkering te ver gegaan zijn.

Recensie van De oude roeiboot

Geloof en liefde

Julia wordt in "Het veilige nest" heen en weer geslingerd tussen haar liefde voor Luuk en haar geloof. Geesje Vogelaar-van Mourik beschrijft hoe Julia uiteindelijk toch de juiste keuze weet te maken en haar relatie met Luuk verbreekt.

Recensie van Het veilige nest

Op de vlucht

De twee nieuwe boeken van inmiddels ervaren schrijvers als Geesje Vogelaar- van Mourik en J. D. Heemskerk lezen lekker weg. De spanning is voelbaar, al twijfelt de lezer geen seconde aan de goede afloop.

Recensie van Anke's erfenis