Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

Redacteur: Gisette van Dalen-Heemskerk

Verkering

Inge, de hoofdpersoon in "De oude roeiboot" van Geesje Vogelaar-van Mourik, is vreselijk bang voor iets wat niet gebeurd is. Dolf, Inges ex-vriend, heeft haar wijsgemaakt dat ze in hun verkering te ver gegaan zijn. 

Inge had die avond alcoholische drank genuttigd en gelooft hem. Ondertussen ontmoet Inge de weduwnaar Timo. Dolf blijft echter contact met haar zoeken. Na verloop van tijd krijgt hij spijt van zijn woorden en schrijft Inge een brief waarin hij vertelt dat er niets bijzonders is gebeurd. Het slot van het boek laat zich voor de lezer niet moeilijk raden. 

Ook in dit boek hebben de personages al veel meegemaakt. De moeder van Inge is overleden, een tante van Inge is ernstig ziek, Timo's vrouw is tijdens haar zwangerschap overleden, de moeder van Timo leeft niet meer, zijn vader overlijdt in het boek, Jack, een vriend van Inges broer, is zijn vrouw al jong kwijtgeraakt. Verder is de wijze waarop de schrijfster Dolf neerzet, is niet echt realistisch. Het ene moment houdt hij veel van Inge, het volgende moment is hij al weer met een andere vrouw bezig. 

"De oude roeiboot", door Geesje Vogelaar-van Mourik; ISBN 90 336 2768 X; 232 blz.