Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

Chaikin, Linda

De verdwijning van een diamant

Mysterieuze geheimen en spannende intriges. Daar draait het om in het boek "Verduisterde schatten" en het daaropvolgende deel "Verborgen belofte", geschreven door Linda Chaikin. De belangrijkste rol is weggelegd voor Evy, een meisje dat niet op haar mondje is gevallen en de zaken tot op de bodem wil uitzoeken.

Recensie van Verduisterde schatten en Verborgen belofte

Moord op een kokkin

Voor wie van lekker spannend houdt en aan geloofwaardigheid niet al te zeer hecht, is "Moedige harten" van Linda Chaikin een leuk boek.

Recensie van Moedige harten

Steelse stappen in de Aleppowoestijn

De wind die opsteekt, wegwaaiende zandkorrels, krakend hout dat het geluid van mogelijke voetstappen overstemt: alles benadrukt naderend onheil in de roman "Onder de woestijnhemel" van Linda Chaikin.

Recensie van Onder de woestijnhemel

Achterdochtig, maar trouw

De Tweede Wereldoorlog biedt Linda Chaikin genoeg inspiratie om er een reeks liefde-in-oorlogstijdromans aan te wijden. Ze verschijnen in Amerika onder de overkoepelende titel "Day to Remember Series". Het vierde deel uit die serie is nu bij uitgeverij Kok verschenen onder de titel "Reis door de duisternis".

Recensie van Reis door de duisternis

Afzien van geld en goed

Rijkdom, eer en aanzien, leven op stand, slechts dìe dingen geven inhoud aan het leven van Sharlotte. Totdat de miljonairsdochter in het jaar 1929 in een enorme financiële en geestelijke crisis terechtkomt. Wat dat betreft heeft Linda Chaikin in haar roman "Licht in de morgen" ook de hedendaagse lezer veel te zeggen. Om het motto van deel drie te gebruiken: "Hoeveel beter is het, wijsheid te verkrijgen dan goud!" (Spr. 16:16).

Recensie van Licht in de morgen

Balletdanseres in oorlogstijd

De christelijke balletdanseres Valli Chattaine uit Parijs staat voor een moeilijke taak. De Tweede Wereldoorlog kan ieder moment uitbreken en zij heeft beloofd de nazi Dietrich Gestler informatie te ontfutselen om haar land te helpen. Linda Chaikin beschrijft in de roman "Gevaarlijke dans" hoe ze dat aanpakt.

Recensie van Gevaarlijke dans

Krista leert niet op uiterlijk te vertrouwen

Onbegrijpelijk: een knappe jonge vrouw, fotomodel van beroep, die in de Bijbel leest en naar dat Woord wil leven. Zo denken de omstanders over Krista. Zelfs haar verloofde vindt haar geloofsleven amusant. Als Krista in allerlei afschuwelijke spionagetoestanden verwikkeld raakt, leert ze dat ze op God moet vertrouwen en niet op haar mooie uiterlijk. De ontwikkeling die de hoofdpersoon uit "Een dame van allure" op geestelijk vlak doormaakt, geeft een diepe meerwaarde aan deze intrigerende, spannende roman.

Recensie van Een dame van allure