Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

M

Mijnders, Hans

Arnout is een dief

Identificatie met een dief is helemaal niet zo moeilijk. Althans, in Hans Mijnders' "Tweestrijd". Verliefdheid, feestjes en een nachtelijke lesmarathon vormen het decor - het thema is stukken zwaarder: hoofdpersoon Arnout steelt. Door toedoen van klasgenoot Joeri raakt Arnout, die altijd geld tekortkomt, verstrikt in diefstal. Arnout staat voortdurend -hij kent wel érg veel reflectiemomenten- in tweestrijd: hij wil ermee breken, maar hoe vertelt hij het z'n ouders en z'n vriendin Ilse, die "hotsieknotsie" van hem is?

Recensie van Tweestrijd

Thomas loopt van huis weg

Een jongen kan niet met zijn stiefvader opschieten en loopt van huis weg. Echt origineel is de thematiek niet, maar dat hoeft ook geen voorwaarde voor een goed verhaal te zijn. Hans Mijnders bewijst dit in "Cirkels".

Recensie van Cirkels

Samen met je vader op rooftocht

Het zal je maar gebeuren dat je als vijftienjarige jongen door je vader gedwongen wordt pinpasjes te stelen van argeloze oude mensen. Dat overkomt nu al maandenlang Maarten van der Hoven in het jeugdboek "Lef" van Hans Mijnders.

Recensie van Lef

Het stoere gedrag van Michiel        

Wie een ervaren jeugdboekenrecensent is, heeft het niet per definitie in zich ook een goed schrijver binnen dit genre te worden. Hans Mijnders maakte de stap en schreef een verdienstelijk debuut.

Recensie van Schuld