Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

L

Lawhead, Stephen

Lawhead voert mythisch gehalte in kruistochttrilogie op

Van de hand van Stephen Lawhead, die bekend staat als auteur van mythisch-historische romans, is het derde deel van de Keltische kruistochtentrilogie verschenen: "De gewijde beker". De trilogie gaat over een Schotse familie ten tijde van de kruistochten én over de geheimzinnige twintigste-eeuwse monnikenorde Célé Dé. Pas in dit derde deel vloeien deze twee verhaallijnen samen.

Recensie van De gewijde beker

Zoektocht naar het kruishout

Een jonge Kelt op pelgrimstocht, de politieke machtsstrijd in het Heilige Land en een kostbaar relikwie. Daarover gaat "Het zwarte kruishout", het tweede deel van Stephen Lawheads trilogie over een nobele Schotse familie ten tijde van de kruistochten.

Recensie van Het zwarte kruishout

Naar Jeruzalem en weer terug

Als paus Urbanus II in 1095, op verzoek van de Byzantijnse keizer, oproept tot het bevrijden van Jeruzalem, komen er uit alle hoeken van de westerse wereld vrijwilligers voor deze (eerste) kruistocht, zelfs uit het verre Orkneyjar (de Orkney-eilanden boven Schotland).

Recensie van De Heilige Lans