Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

Gansky, Alton

Wonderkind tart grenzen van de werkelijkheid

Toby Matthews is een vreemd kind. Toen hij werd geboren huilde hij niet, maar glimlachte naar zijn moeder. Bij het opgroeien bleek hij een buitengewoon leergierig en intelligent ventje te zijn. Maar er is meer, veel meer. In "Wonderkind" tart de Amerikaanse schrijver Alton Gansky de grenzen van de werkelijkheid.

Recensie van Wonderkind

Waterscheiding

De Amerikaanse romanschrijver Ray Beeman krijgt precies op het juiste moment de aanbieding van zijn leven. Zijn uitgever is failliet en de inkomsten drogen op. Devlin Chamber doet hem een aantrekkelijk voorstel. Voor een geheim ministerie mag hij af en toe geloofwaardige scenario's schrijven als dekmantel voor allerlei politieke activiteiten van de regering. Salaris: 175.000 dollar in het eerste jaar. Met voldoende vrijheid om boeken te blijven schrijven.

Recensie van Waterscheiding