Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

Evans, Richard Paul

Drama's in huwelijk

Met "Het carrousel" sluit Richard Paul Evans zijn trilogie af, die begon met "Het medaillon" en "De spiegel". In dit laatste deel draait het net als in "Het medaillon" om de liefde tussen Michael en Faye. Ook nu gaat het om de vraag of hun liefde bestand is tegen allerlei tegenslagen.

Recensie van Het carrousel

Dominee en gokker

In 1857 wordt een zekere Hunter Bell, een presbyteriaanse dominee die zo'n ommezwaai heeft gemaakt dat hij goudzoeker en gokker is geworden, het gouddelverskamp in Goldstrike uit gejaagd omdat hij vals heeft gespeeld tijdens het kaarten. Zo'n gegeven biedt genoeg aanknopingspunten om een spannend verhaal rond deze predikant te weven. En dat heeft Richard Paul Evans dan ook gedaan.

Recensie van De spiegel

De les van de gemiste kansen

Michael Keddington is een arme jongeman met een droevig verleden. In "Het medaillon" van Richard Paul Evans kan de lezer een stukje van zijn leven meebeleven. Michael neemt de lessen van een oude vrouw ter harte en maakt niet de fout die haar de liefde van haar leven kostte.

Recensie van Het medaillon