Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

S

Stahlie, Maria

Stahlies antwoord op waarheid is lucht

Maria Stahlie, onderscheiden met onder andere de Multatuliprijs, beschrijft in haar nieuwste roman, "Sint Juttemis", een zoektocht naar waarheid, naar echte vrijheid, die in het leven van de hoofdpersoon tot een ongekende hoogte stijgt. Het is een ontdekkingstocht, waarin Stahlie spanning en sfeer creëert, de waarschijnlijkheid achter zich laat en je meesleept over de grenzen van het brein. In "Sint Juttemis" is het onmogelijke mogelijk en krijgt de bevrijding een onverwachte gestalte.

Recensie van Sint Juttemis

Een dikke pil vol leugen en bedrog

Je moet wel veel inspiratie hebben om een roman van 595 bladzijden te kunnen schrijven. Maria Stahlie (1955) heeft dat kennelijk, want zij presteert het. Ze noemt haar roman "De lijfarts" dan ook haar "ultieme boek."

Recensie van De lijfarts

Maria Stahlie

Een vrouw van 23 jaar vertrekt op een dag halsoverkop naar Nieuw-Zeeland om het verhaal van haar ontvoering als baby te reconstrueren. Ze wil met eigen ogen zien waar ze als baby is geweest. Als alwetende verteller brengt ze de lezer op de hoogte van de motieven en ervaringen van de ontvoerders.

Recensie van Zondagskinderen