Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

Witvliet, Marianne

Witvliet, Marianne

De grove werkhanden van moeder

Zoals water je gezicht weerspiegelt, zo is er gelijkenis en herkenning tussen moeder en dochter. Tragisch dat Nina daar wel erg laat achterkomt. Ze heeft de hoofdrol in Marianne Witvliets nieuwe roman ”Kind van het water”. Het boek bevat mooie symboliek en heeft allerlei raakvlakken met het thema van deze Boekenweek.

Recensie van Kind van het water

Eerst zien, dan schrijven

Haar eerste roman "Gebroken Wit" was nog niet uit of Marianne Witvliet werd gevraagd om het CLK-actieboek 2004 te schrijven. "Ik heb een paar dagen bedenktijd gevraagd, maar voelde dat ik het moest doen." Bijna verontschuldigend: "Ja, ik voel me nogal snel verantwoordelijk." Voor opbouwende kritiek is ze niet bang. Maar: ""Enkele reis Aix" is op dit moment het beste dat ik te bieden heb."

Interview met Marianne Witvliet, mede n.a.v. Enkele reis Aix

Ontmoeting met een nurkse Franse opa

Wie kon dit jaar het CLK-actieboek schrijven? Uit alle sterren die de afgelopen tijd aan het christelijke literaire firmament zijn verschenen, werd Marianne Witvliet gekozen. De thema's "Frankrijk" en "inspirerende ontmoetingen" blijken bij haar in goede handen te zijn. "Enkele reis Aix" is een smaakvol (uitgegeven) boekje geworden.

Recensie van Enkele reis Aix

Brieven in het zand

Zuiver wit bestaat alleen in de hemel. De titel "Gebroken wit" is een dichterlijke vondst om de onvolkomenheid van het aardse leven uit te drukken. Yara, de hoofdpersoon in deze roman van Marianne Witvliet, ervaart de gebrokenheid van het bestaan in al haar scherpte. Maar ze vindt ook troost in het besef dat God zich over het kwetsbare en onvolmaakte ontfermt.

Recensie van Gebroken wit