Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

S

Sinoué, Gilbert

Verhaal van een Arabische arts

"Ik Aboe Obeid el-Jozjani geef deze woorden aan je door. Ze zijn me toevertrouwd door degene die vijfentwintig jaar lang mijn meester, mijn vriend, mijn oog is geweest. Aboe Ibn Sina, die door de mensen in het Westen Avicenna wordt genoemd; vorst der geneesheren, wiens wijsheid en kennis alle mensen verblindden, ongeacht of ze kalief, vizier, vorst, bedelaar, krijgsheer of dichter waren".

Recensie van De weg naar Isfahan

Het saffieren boek

Een absolute must voor hen die zich lieten meevoeren door "In naam van de roos" en "De celestijnse belofte". Een intrigerende, historische roman met meerwaarde. Gilbert Sinoué brengt ons in het Spanje van de vijftiende eeuw. Tegen het decor van het door de "Reconquista" verscheurde land smelten avontuur, spirituele overpeinzingen, mysterie en historische feiten samen in de zoektocht naar een boek.

Recensie van Het saffieren boek