Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

Wiesel, Elie

Het proces-Sonderberg

Zou er een boek zijn in het grote oeuvre van de joods-Amerikaanse auteur Elie Wiesel (1928) waarin de Tweede We­reldoorlog géén rol speelt? Nauwelijks denkbaar.

Boekrecensie uit opnieblad CVKoers, januari 2010

Vraag zonder antwoord

Waar was God in Auschwitz? Hoe moeten de overlevenden verder leven, zonder de doden te vergeten? Deze en vele andere vragen stelt Elie Wiesel, schrijver en Nobelprijswinnaar, in zijn memoires "Alle rivieren stromen naar de zee".

Recensie van Alle rivieren stromen naar de zee

De sprakeloosheid doorbroken

Zonder zijn persoonlijke levensgeschiedenis te kennen, kan men de boeken van Nobelprijswinnaar Elie Wiesel niet echt begrijpen. De schokkende ervaringen die hij als kind van Joodse ouders heeft opgedaan tijdens de Holocaust bepalen in hoge mate de thema's die hij aan de orde stelt. Wat Wiesel meemaakte tijdens de Grote Nacht heeft zijn leven voor eens en voor altijd gestempeld. Zoals blijkt uit zijn roman "Ontheemd".

Recensie van Ontheemd