Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

Enquist, Per Olov

Enquist, Per Olov

Kiezen tussen sport en geloof

Per Olov Enquist (1934) is de "grand old man" van de Zweedse literatuur. Zijn werk is inmiddels in 27 talen vertaald. Toch werd zijn naam in Nederland pas echt bekend door "De lijfarts van de keizer" (2001), dat hoge verkoopcijfers scoorde. Hoewel al in 1973 in Nederland uitgegeven, is "Het record" veel minder bekend. Het boek is nu, met een recent nawoord van de schrijver, opnieuw verschenen.

Recensie van Het record

Pinksterbeweging in Zweden

Acht jaar deed Per Olov Enquist erover om de onstuimige groei van de pinksterbeweging onder de charismatische Zweedse leider Lewi Pethrus te beschrijven. Maar in "De reis van de voorganger" gaat het ook over strijd, pure machtsstrijd tussen de leiders binnen een geloofsgemeenschap.

Recensie van De reis van de voorganger

Friedrich Meisner, genezer of bedrieger?

Na het daverende succes van "Het bezoek van de lijfarts" van de Zweedse schrijver Per Olov Enquist kon een vertaling van een van zijn andere boeken niet uitblijven; het werd "De vijfde winter van de magnetiseur".

Recensie van De vijfde winter van de magnetiseur