Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

Andere, Mance ter

Andere, Mance ter

Bedolven onder eigen gewicht

In Bloknoot 5 (juni 1993) publiceerde Mance ter Andere een stukje waarin hij vertelt gefascineerd te zijn door het begrip 'authenticiteit': 'Hoe ben ik de mens die met mij bedoeld is?' De authenticiteit, de oorspronkelijkheid, het beantwoorden aan de bedoeling van de Schepper, staat op gespannen voet met de geestelijke traditie, die tot een 'versteende Norm' kan verworden. Wanneer hij zich kan losmaken van die traditie en deze opnieuw kan vormgeven vanuit een gericht- zijn op de medemens, ontstaat een samenleving die in beweging blijft door de creativiteit van de enkeling.

 

Recensie van De zonen van Cham, overgenomen uit Liter.

Een voorsprong voor Chams kinderen

Steven Sörenfjeld is op bezoek bij kinderen van Cham, in de Bijbel tot knechtschap veroordeeld, maar in de -vanaf vandaag in de boekhandel- roman van Mance ter Andere levend in gemeenschap met de Eeuwige en elkaar.

Recensie van Kinderen van Cham