Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

K

Knibbe, Hester

Een hemd over niets

De actualiteit van de afwezigheid, dat zou ik het Leitmotiv van Hester Knibbes nieuwe bundel willen noemen.

Recensie van De buigzaamheid van steen uit Liter

Ongetrooste gedichten

Er zijn nogal wat auteurs, vooral dichters, die beweren dat literatuur niets met het leven te maken heeft. Poëzie zou een soort hoogstaand spel met de taal zijn, maar geen uitdrukking geven aan emoties van de dichter of aan zijn ideeën over het bestaan. De auteurs die een dergelijke opvatting huldigen, bedoelen natuurlijk vooral dat zij waardering hebben voor een bepaald soort literatuur, en voor een ander soort niet. Want anno 2002 worden beide literatuurtypes naast elkaar beoefend.

Recensie

"Daarin is de tijd nog zijn stem kwijt"

De redactie kreeg onlangs een zestal dichtbundels ter recensie aangeboden. Ze zijn verschillend qua thematiek en niveau, maar worden om praktische redenen in één artikel besproken.

Recensie van Achter de rug; Overdood; Een bittere navel; Souvenirs; Rondelen, sonnetten & andere gedichten; Een zilvermeeuw in gouden zon en