Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

Ent, Anton

Bij de zandkorrel begint de weg naar de rots

Anton Ent (dichterspseudoniem van Henk van der Ent) heeft een grote behoefte zich te verantwoorden. In zijn levensbeschouwelijke essay Het vierde land (1999), dat als ondertitel draagt Houvast van een agnosticus, noemt hij zichzelf' agnosticus uit eerbied' en neemt hij afscheid van de protestants-christelijke traditie, waarin naar zijn mening al te vrijmoedig en stellig over God en het transcendente wordt gesproken en waarin bovendien meer waardering lijkt te bestaan voor zekerheden dan voor verwondering.

 

Recensie van Ode aan de ooievaar, overgenomen uit Liter.

Kunst als noodoplossing

De bundel is uitsluitend per giro-overschrijving bestelbaar, zo sober mogelijk uitgevoerd en bevat volgens zijn maker geen echte gedichten: de Entiteiten van Anton Ent.

In gesprek met Anton Ent, overnomen uit Liter.

Blijvende tweespalt van Anton Ent

Henk van der Ent is een productief auteur. Vorig jaar verscheen zijn roman "Waterlelies" en nu ligt de in maart verschenen dichtbundel "Kootwijkerzand" voor me. De voosheid van een bestaan zonder zin wordt er keihard in neergezet. Blijvende ambivalentie lijkt het hoogste dat een mens kan bereiken.

Recensie van Kootwijkerzand