Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

Dragt, Tonke

Ridders, kastelen en een geheimzinnige brief

Om aan zijn geheimzinnige opdracht te voldoen, zwerft Tiuri door donkere bossen. Hij komt ridders en jonkvrouwen tegen, raakt slaags met gevaarlijke ruiters, en overnacht in duistere kastelen. „Een spannend verhaal”, vindt docent Nederlands C. Brouwer van de Driestar. ”De brief voor de koning” van Tonke Dragt is zijn favoriete boek.

Interview met C. Brouwer, docent Nederlands aan het Driestar College te Gouda over ”De brief voor de koning” van Tonke Dragt.

De levensreis belangrijker dan het doel

Midden in het gesprek roept Tonke Dragt wanhopig: "Zie je wel dat ik voor interviews ongeschikt ben!" Ze is dan op het zoveelste zijpad beland en zit midden in de wilde wouden uit haar verhalen. De bezoeker hangt aan haar lippen. Tonke Dragt kán vertellen. Dat leerde ze als 12-jarige in een jappenkamp. Het kwam haar later goed te pas bij het schrijven van beroemde uitgaven zoals "De Zevensprong" en "De brief voor de koning". Komende maand hoopt de jeugdboekenauteur en -illustrator haar zeventigste verjaardag te vieren.

Interview met Tonke Dragt