Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

Elshout, Anja

Verre, lege ogen

Triest lijkt aanvankelijk het leven voor de 15-jarige Julia, hoofdpersoon in "Dansen in het bos" van Anja Elshout. Haar moeder is opgenomen in een inrichting nadat Julia's tante Frederique door een verkeersongeluk om het leven is gekomen. "Steeds ziet ze haar moeder weer voor zich, zoals ze haar de laatste keer thuis, in hun vorige huis zag. Een wit gezicht en verre, lege ogen die dwars door haar heen schenen te kijken. Ze had willen schreeuwen, ze had haar moeder door elkaar willen rammelen, ze had haar willen slaan. Alles, alles om haar maar terug te halen."

Recensie van Dansen in het bos

In sneltreinvaart naar volwassenheid

Evelien, hoofdpersoon van het gelijknamige boek van Anja Elshout, is een vrolijk, op het eerste gezicht wat oppervlakkig meisje, dat in een fijn gezin opgroeit, net haar mavo-diploma op zak heeft en een tijdje lekker mag relaxen. Ze meldt zich spontaan bij een gospelgroep in oprichting, samen met haar vriendin Sanne. In die zanggroep komt ze voor het eerst tot de ontdekking dat de wereld en ook zijzelf toch anders in elkaar zitten dan zij eerst dacht.

Recensie van Evelien