Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

Cote, Lyn

Liefde in de rechtszaal

In "Het licht van de liefde" neemt Lyn Cote haar lezers mee naar louche locaties in het New Orleans van de jaren twintig. Del DuBois, de zwarte pleegzoon van Linc Wagstaff uit het voorgaande deel, brengt daar zijn dagen door als jazzpianist, tot hij wordt gearresteerd op verdenking van moord. Zijn 'zus' Meg, met recht overtuigd van zijn onschuld, reist naar hem toe om hem te helpen.

Recensie van Het licht van de liefde

'n Straatje om voor zwarten

Ze is jong en behoorlijk eigenwijs, weduwe Jessie Wagstaff. Deze hoofdpersoon uit het boek van Lyn Cote leeft samen met haar zoontje in een door haar gerund pension in het 19e-eeuwse Chicago, waar de inwoners met minachting neerkijken op de zwarte bevolking, de afschaffing van de slavernij ten spijt. Daarom stoot Jessie regelmatig haar neus; bijna niemand kan haar inzet voor de zwarten waarderen.

Recensie van Ik fluister je naam