Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

Nöldeke, Eva

Opgroeien in eenzaamheid

"Wat is er van de kinderen terechtgekomen?" Dat was de vraag die Eva Nöldeke voortdurend kreeg nadat zij het boek "Die met tranen zaaien" -over het leven en sterven van de zendelingsvrouw Emilie Christaller- had geschreven. In het vervolgdeel "Martha" beschrijft ze daarom het lot van de kinderen die eenzaam achterbleven in Duitsland.

Recensie van Martha

Bruid met onbekende bestemming

Op je 27e op de boot stappen naar een onbekende bruidegom ergens in Afrika. Kort na elkaar vijf kinderen krijgen. Voor anderhalf jaar van je man gescheiden worden. Daarna al je kinderen in Europa achterlaten om terug te keren naar je echtgenoot op het zendingsveld. Emilie Christaller heeft een zwaar en veelbewogen leven achter de rug als ze in 1866 overlijdt, nog maar 39 jaar oud. Over haar geschiedenis schreef Eva Nöldeke een indrukwekkende roman.

Recensie Die met tranen zaaien