Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

Nooteboom, Cees

Cees Nooteboom verlangt naar verloren paradijs

Recensie van Het paradijs verloren

Kale, ongastvrije, sympathieke verzen

Iedereen weet dat Multatuli "Max Havelaar" heeft geschreven, en Couperus "Eline Vere". Maar dat ze ook poëzie schreven, is minder bekend. Zoiets geldt ook voor Cees Nooteboom: hij is bekend geworden met romans en -vooral- reisverhalen. Toch verscheen er van zijn hand sinds 1956 ook een tiental dichtbundels. Met als aanleiding zijn 45-jarig dichterschap maakte hij een keuze uit zijn poëzie. Aangevuld met zeventien nieuwe gedichten verscheen deze bloemlezing onder de titel "Bitterzoet".

Recensie van Bitterzoet. Honderd gedichten van vroeger en zeventien nieuwe

"Allerzielen", een meditatie over de tijd

Of we het beseffen of niet, het verleden bepaalt het heden: jongeren zijn onlosmakelijk verbonden met de wereld van de ouderen, maatschappijvorm, cultuur en politiek van vandaag de dag zijn hoe dan ook uitvloeisels van wat ooit plaatsvond. Deze overweging is een kerngedachte in de nieuwe roma n van Cees Nooteboom. "Allerzielen" is een meditatie over de tijd.

Recensie van Allerzielen. Roman