Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

H

Haar, Jaap ter

"Ik was het niet, het was mijn vader"

Saskia ter Haar is bijna een halve eeuw niet meer Saskia-van-Jeroen, maar los van hem zal ze nooit helemaal komen. Niet eens omdat Jeroen haar tweelingbroer is, maar alleen al omdat ze soms nóg wordt geassocieerd met de populair geworden serie kinderboekjes van haar vader, Jaap ter Haar. Over toen: "We werden er warm noch koud van. Soms moesten we er ook wel om lachen, alsof het om anderen ging." En: "We waren een lekker stel kinderen."

Interview met een ‘personage’ uit “Saskia en Jeroen” van Jaap ter Haar

Heldenzangen en woeste toverliederen

Tijdens de geschiedenisles leer je vandaag weinig feiten, veel vaardigheden. Die insteek dateert van een paar decennia terug, maar daarin lijkt verandering te komen. Kritiek is er regelmatig te horen en inmiddels wacht het lescurriculum een grondige vernieuwing. Een tegengeluid is misschien ook wel de heruitgave van een klassieker: Jaap ter Haars "Geschiedenis van de Lage Landen". Sinds kort ligt het eerste deel, "In den beginne", weer in de winkel. Een klassieker, die door een christelijke boekwinkel niettemin onlangs zonder pardon naar de uitgever werd teruggestuurd.

Recensie van Geschiedenis van de Lage Landen. In den beginne