Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

M
Maasland, Arie J.

Maasland, Arie J.

Het geheim van de bekering

Van Arie Maasland verscheen eerder al een gedichtenbundel. Ook kreeg hij enkele jaren geleden enige bekendheid door het hernieuwd op gang brengen van een discussie over de grenzen van christelijke literatuur. In verschillende media ging men kritisch maar toch ook met erkenning van de legitimiteit van een aantal van zijn stellingen in op zijn kritische benadering van de huidige christelijke literatuur. Jammer genoeg is die discussie helemaal verzand. Maar goed, het christelijke literaire vijvertje heeft even gerimpeld. En nu is er dan een novelle van zijn hand verschenen.

Recensie van Zoektocht

Bedoeld om te stichten

Misschien doet zijn werk wel het meest denken aan dat van Jacqueline van der Waals - als je een vergelijking zoekt. Ook zij schreef uitgesproken christelijke gedichten, ook zij vertaalde nogal wat Engelse gezangen. Misschien mag je die niet met literaire maatstaven meten. Toch is het in het algemeen zo dat de mooiste gezangen vaak ook het meest literair zijn. Niet in de betekenis van: ondoorgrondelijk, vol dubbele bodems. Wel in de zin van: het enige juiste woord op de enige juiste plaats, met gevoel voor ritme, stijl, beeldspraak.

Recensie van Maak mij als een kind