Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

H

Haasnoot, Robert

Afrekenen met kinderangsten

Drie boeken over Katwijk moest Robert Haasnoot schrijven om zijn kinderangsten onschadelijk te maken. "Waanzee" (2000), "Steenkind" (2002), en nu "De heugling". "Er is geen vader die op de uitkijk staat."

Interview met de auteur n.a.v. De heugling

Bezwerende woorden van Job

Opnieuw Katwijk, opnieuw een bevindelijk gereformeerde sfeer, opnieuw waanbeelden die de werkelijkheid langzaam gaan beheersen. De nieuwe roman van Robert Haasnoot, "Steenkind", sluit in veel opzichten aan bij zijn vorige, "Waanzee" - die in Katwijk en daarbuiten nogal wat stof deed opwaaien.

Recensie van Steenkind

Robert Haasnoot schreef roman over het best bewaarde geheim van Katwijk

"Waanzee" heet het boek dat Robert Haasnoot schreef over het best bewaarde geheim van Katwijk: de geschiedenis van de Gekkenlogger. De auteur gaat als het ware zelf aan boord, hij zet zichzelf voor de spiegel: hoe zou ik gedacht en gehandeld hebben, toen en daar op dat 6,5 bij 25 meter grote schip? Hij schreef een intrigerend boek, dat nogal wat deining veroorzaakte binnen en buiten het vissersdorp.

Recensie van Waanzee