Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

Grossman, David

Een rennende hond in Jeruzalem

"De stem van Tamar" is het mooiste verhaal dat ik dit jaar heb gelezen. Het gaat over twee jongeren die door de straten van Jeruzalem zwerven, elk bezeten van hun eigen doel. Dat doel heeft niets te maken met het Midden-Oostenconflict, met Joden of Palestijnen, met oorlog of geweld of politiek. Het heeft alles te maken met datgene waar het in het leven werkelijk om gaat: begrip en liefde, kwetsbaarheid en vertrouwen, ongevraagd geschonken hulp.

Recensie van De stem van Tamar

Messcherpe brieven van Jaïr en Mirjam

David Grossman, een van de belangrijkste Israëlische schrijvers van dit moment, schreef in 1998 een bijzondere roman. Het boek werd in Israël een succes. Dit jaar verscheen de -briljante- Nederlandse vertaling. "Jij bent mijn mes" gaat over psychologische stof die je zelden in een roman aantreft. En over de bedrieglijkheid van woorden.

Recensie van Jij bent mijn mes