Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

Frederiksson, Marianne

 Maria Magdalena blijft steken in vragen

De hoer die een heilige werd. Maria Magdalena. Mysterieuze vrouwenfiguur in het Nieuwe Testament. Onderwerp van legendevorming en fantastische verhalen in twintig eeuwen christendom. Hoofdpersoon nu in de nieuwe roman van de Zweedse auteur Marianne Frederiksson, "Volgens Maria Magdalena". Een ondogmatische roman met een duidelijk dogma. Een boek met vele valkuilen.

Recensie van Volgens Maria Magdalena

De meditaties van een buitenbeentje

Nog geen jaar geleden interesseerde nauwelijks iemand in Nederland zich voor Marianne Fredriksson, een zeventigjarige vrouw uit Zweden. Een publiciteitstour bracht haar niet verder dan wat provinciale leeszaaltjes, waar ze voor enige tientallen een lezing hield. Nu ze de winnares van de Trouw Publieksprijs is, hebben 130.000 mensen haar "Anna, Hanna en Johanna" gekocht, is datzelfde werk in 27 talen uitgegeven en hebben de Zweden haar uitgeroepen tot auteur van het jaar. Een echte literaire successtory dus. Sinds een maand ligt de Nederlandse versie van "Simon" in de boekhandel.

Recensie met Simon

Variaties op een vrouwenleven

Toen het boek vorig jaar in Nederlandse vertaling verscheen, besteedde niemand er aandacht aan. "Anna, Hanna en Johanna" dreigde onopgemerkt voorbij te gaan. Dankzij een nieuwe promotieactie van de uitgever verschenen er alsnog recensies in de grote kranten. Sindsdien wordt de roman bij duizenden verkocht. Het Nederlandse publiek gaat massaal door de knieën voor de drie vrouwen die Marianne Frederiksson in haar boek beschrijft.

Recensie van Anna, Hanna en Johanna