Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

S

Steenbeek, Rosita

Rosita Steenbeek schrijft vrijblijvend over Sicilië

Rosita Steenbeek woont afwisselend in Italië en Nederland. Haar debuut ”De laatste vrouw” speelde al in Rome en Sicilië en de titel van haar nieuwste boek ”Siciliaans testament” wijst weer in de richting van de fascinatie van de auteur. Want ze voelt zich thuis in Rome, als ze daar woont, en Italië blijft haar inspireren.

Recensie van Siciliaans testament

Het ritme van leven, liefde en dood

In "Ballets Russes", de nieuwe roman van Rosita Steenbeek, ziet een Italiaanse student in een bibliotheek rijen boeken staan van Bonaventura, Thomas van Aquino, Augustinus, Anselmus, meister Eckhart en anderen. Hij beseft: "Al die boeken gaan in wezen over de vraag hoe te leven en hoe te sterven." Ook Rosita Steenbeek behandelt die fundamentele kwestie, maar het contact met de genoemde christelijke denkers heeft zij helemaal verloren.

Recensie van Ballets Russes. Een Venetiaanse roman

Zoektocht in het oude Rome

Luther vond in Rome weinig meer dan grootheidswaan. Zwaar gedesillusioneerd keerde hij terug naar de Duitse landen. En toch Rome fascineert. Niet zozeer door de oude man die meent de opvolger van Petrus te zijn. Niet door het wervelende verkeer of de straatjes waar bijna nooit zonlicht op het plaveisel valt. Maar door de geschiedenis van bijna heel de menselijke beschaving die hier voor het oprapen ligt. Elk straatje ligt vol verhalen, laag op laag. Rosita Steenbeek is er thuis. Dat bewijst haar jongste boek "Thuis in Rome".

Recensie van Thuis in Rome