Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

L

Larson, Elyse

Heldinnen van papier

Dapper zijn ze wel. Toch hebben de hoofdpersonen van "Hoopvol", het laatste deel in de serie "Dappere vrouwen" van Elyse Larson, het niet breed als ze zich door een besneeuwd berglandschap haasten - met de Duitse vijand op de hielen. Daar wordt het boek bijna spannend.

Elyse Larsons heldinnen weinig origineel

Dat er heldinnen zijn, staat vast. Dat heldenlevens váker beschreven worden, is ook waar. Elyse Larson, auteur en fotograaf, wil het evenwicht in de beschrijving van helden en heldinnen herstellen. Ze schrijft een driedelige serie over vrouwen in de Tweede Wereldoorlog.

Recensie Standvastig

Ontsnapping uit bezet gebied

Met de roman "Vastberaden" van schrijfster Elyse Larson slaat uitgeverij De Banier een nieuwe weg in. Evenals veel andere christelijke uitgeverijen gaat de Utrechtse uitgever -vertaalde- Amerikaanse romans op de markt brengen. "Vastberaden" is de eerste uitgave in de driedelige serie "Dappere vrouwen".

Recensie van Vastberaden