Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

Ekman, Kerstin

Een hoed kopen uit instinct

De Zweedse schrijfster Kerstin Ekman (1933) is in Nederland vooral bekend door haar roman "Zwart water", een moordgeschiedenis die zich -net als al haar andere boeken- afspeelt in Zweden. Haar nieuwste boek, "Het laatste hout", behoort tot een heel ander type boek uit het brede spectrum dat de romans van Ekman bestrijken; dit werk zou je kunnen kenschetsen als een psychologische streekroman.

Recensie van Het laatste hout

Gewenning aan het ondraaglijke

Het succes van Kerstin Ekmans roman "Zwart water" (1994) in Zweden én in Nederland heeft uitgever Bert Bakker er wellicht toe gebracht om ouder werk van haar in druk te brengen. De roman "Het Engelenhuis" werd in de jaren zeventig geschreven en is nu in het Nederlands verkrijgbaar. Het is het derde deel van een vierluik, waarin Ekman de ontwikkeling van een klein Zweeds stadje vertelt.

Recensie van Het Engelenhuis