Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

Vloeken in moderne literatuur

Protest tegen grof en ruw taalgebruik

Hoe ga je als christen om met boeken waarin wordt gevloekt of grove taal wordt gebruikt? De persoonlijke verantwoordelijkheid, die alles te maken heeft met de persoonlijke relatie met God, moet bij de omgang met de taal doorslaggevend zijn.

Beschouwing over vloeken in de literatuur

"Er wordt veel te weinig bijbels gevloekt"

Interview met dr. A. F. Troost, Hans Werkman en A. Lindenberg over vloeken in de literatuur.

Vloeken en grove taal in bekroond kinderboek

De Bond tegen het vloeken heeft het taalgebruik in bekroonde kinderboeken onderzocht. "Winterijs" van Peter van Gestel (Gouden Griffel) onderscheidt zich negatief, het kinderboekenweekgeschenk blijkt acceptabel.

Nieuwsbericht over taalgebruik in kinderboeken

Taalverruwing

Het taalgebruik in kinderboeken wordt steeds ruwer. SGP-fractievoorzitter Van der Vlies maakt zich daar -met vele ouders- zorgen over. Kinderen worden zo verkeerd beïnvloed. Het Tweede-Kamerlid vroeg staatssecretaris Van Leeuwen van Cultuur daarom afgelopen maandag tijdens een debat in te grijpen. Geen vloeken in kinderboeken.

Nieuwsbericht over taalgebruik in kinderboeken