Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

Een open geheim

De BritseTheoloog Alister McGrath (1953) werd ooit opgeleid tot bio­chemicus. Deze achtergrond speelt een stevige rol in zijn aandacht voor geloof en wetenschap, een discussie waarover hij diverse boeken publi­ceerde.          

 
 

Zijn jongste publicatie, Een open geheim, ligt in het verlengde hiervan. Hij geeft zich uitvoerig rekenschap van de vraag wat de 'bril' van het christelijk geloof nu precies oplevert als je ermee naar de wereld kijkt. Kun je er beter mee zien dan met andere brillen? Ja, zegt McGrath. De eigen­lijke aard van ons bestaan en van de natuurlijke werkelijkheid komt het scherpst in beeld als we die bezien vanuit de bijbelse kennis van God. Dan gaat het niet alleen over biologie en geologie, maar ook over doel­matigheid, over moraliteit, over het verlangen naar een zinvol bestaan. Hoe die bril precies 'werkt', is het eigenlijke onderwerp van dit nieuwe boek van McGrath. Terecht is er in dit boek ook veel aandacht voor kunst en literatuur. Met een fijn geslepen bril kun je hier signalen duiden en bete­kenissen ophelderen. Een mooie bijkomstigheid is de mateloosheid van McGrath wat betreft zijn bronnen: er zijn veel pagina's met noten en de Literatuurlijst is lang. Wie verder wil lezen, krijgt eindeloos veel informatie aangeboden. (Tjerk de Reus)
 
 
 

Alister McGrath: Een open geheim Natuurlijke theologie als brandpunt van geloof, kunst en wetenschap,
Kok, 448 pag., € 39,90.
 

Reacties

Een open geheim

Er zijn nog geen reacties geplaatst.