Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

Hete hangijzers

Nederland is volop bezig met geloof en zingeving. En dan niet alleen de vage spiritualiteit, maar ook de grote godsdiensten, waaronder het christelijk geloof. Het is niet meer dan logisch dat er dan stevige vragen worden gesteld. Want hoe kun je in deze tijd nog serieus volhouden dat er zoiets als een hel zou zijn? En hoe kan een goede God toelaten dat er zo veel ellende in de wereld is? En hoe kun je claimen dat één geloofstraditie en één boek 'dé' waarheid over het leven verkondigen?

Niet alleen postmoderne zoekers struikelen over dergelijke vragen, ook doorgewinterde christenen blijven de antwoorden veelal schuldig. Hoe leg je het nu uit, zonder in kerkjargon te vervallen? En wat geloof je zelf nou werkelijk?Dit uitstekende boek helpt je om antwoorden te vinden op deze vragen. Het komt voort uit de reeks discussieavonden over 'hete hangijzers' in het christelijk geloof (zie www.hetehangijzers.n/). die in Delft werd georganiseerd door o.a. Cees Dekker. Het boek - met bijdragen van onder meer Reinier Sonneveld. Stefan Paas, Robert)

Martine van Veeten en Cees Dekker (red.): Hete hangijzers, Buijten - Schipperheijn, 312 pag., € 19,50.

Reacties

Hete hangijzers

Er zijn nog geen reacties geplaatst.