Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

Redacteur: Bram Neerhof

De Titanic achterna?

Milieu en klimaatverandering staan momenteel stevig op de agenda en veel mensen zijn bezorgd over de toekomst van de aarde. Ook christenen vragen zich af hoe het zal gaan met de aarde. De Bijbel spreekt over het einde der tijden, met onheilsvoorspel­lingen over een aarde die in vuur zal vergaan. Is onze aarde niet meer dan een wachtkamer? Bete­kent Gods oordeel een volledige breuk met de schepping, begint God helemaal overnieuw?

Wim Rietkerk denkt van niet. In heldere hoofdstukken legt de auteur begrippen als loutering, ba­rensnood en het wisselen van kle­ding uit in de context van de hele Schrift en maakt steeds duidelijk dat God trouw is aan zijn werk en zijn schepping niet opgeeft. God heeft een allesomvattend plan om zijn schepping te redden! De aarde heeft straks niet afgedaan, maar zal vernieuwd worden.

Waar deze visie ontbreekt, valt de motivatie voor goed rentmeesterschap weg. Wie bouwstenen zoekt voor een bijbelse visie op onze verantwoor­delijkheid voor de schepping en onze toekomstverwachting, heeft aan dit boek een goede inspira­tiebron. Het boek motiveert tot bijbelstudie, en dat is nadrukkelijk ook de bedoeling van Rietkerk. Daarnaast hoopt hij te bereiken "dat wij reële verwachtingen mo­gen hebben voor de vernieuwing van de hele schepping".

Basis van het boek is vertrouwen in de goed­heid van de God van de schepping die trouw is aan zijn werk. Wie daar begint, kan niet bij wanhoop eindigen.

Wim Rietkerk: De Titanic achterna? toekomst van de aarde, Uitgeverij Voorhoeve, € 14.50.

Dit artikel is eerder verschenen in CV•Koers, opinieblad voor de christen vandaag. Zie ook: www.cvkoers.nl en www.tjerkdereus.nl.

 

Reacties

De Titanic achterna?

Er zijn nog geen reacties geplaatst.