Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

Belijdenissen

De autobiografie van Augustinus, de Belijdenissen, is met recht een van de meest klassieke werken uit de geschiedenis van het christendom. Elke nieuwe generatie zal met winst dit boek zich toeeigenen. In dat licht is het een goede zaak dat de Belijdenissen nu in een nieuwe Nederlandse editie zijn verschenen, met aantekeningen en een verhelderende inleiding van Wim Sleddens.

Deze schrijft dat Augustinus' boek gekenmerkt wordt door een vragende houding: "Hij maakt zijn lezers deelgenoot van zijn zoeken en laat ons ervaren hoezeer wij leven vanuit zoeken en vragen." Sleddens telde maar liefst 700 vragen in de Belijdenissen. "Het verhaal van zijn eigen zoektocht is een appèl aan anderen om wakker te worden", concludeert Sleddens, die in zijn mooie inleiding tal van aspecten van de Belijdenissen uit de doeken doet. Dat verrijkt en verheldert het lezen van dit grootse boekwerk. (Tjerk de Reus)

Augustinus, Belijdenissen. Ingeleid, vertaald en van aantekeningen voorzien door Wim Sleddens O.S.A., Uitgeverij Damon, 352 pag.. € 39,90.


Dit artikel is eerder verschenen in CV•Koers, opinieblad voor de christen vandaag. Zie ook: www.cvkoers.nl en www.tjerkdereus.nl. ã CV•Koers/Tjerk de Reus.

Reacties

Belijdenissen

Er zijn nog geen reacties geplaatst.