Yord
Yord
Yord Literatuur
Boekverslag maken? Informatie nodig voor je literatuurdossier? Yord biedt alles wat je wil weten over literatuur. Talloze recensies, informatie over dichters, schrijvers, poëzie en proza. Zoek op auteur of in een van de dossiers.
 
 
 
Zoeken op auteur
 
Dossiers
 
 
 
arrowYord literatuur
Literair lexicon

Literaire teksten

Links

Zoeken
Literatuur inzicht
 

Een misdadiger is meer dan zijn delict

In dit boek geeft Jan Eerbeek een ontroerende en boeiende kijk in het justitiepastoraat. Jan Eerbeek (1947) is hoofdpredikant van het protestantse justitiepastoraat en werkt bij het ministerie van Justitie. Het boek begint met ontroerende verhalen uit de praktijk van het justitiepastoraat.
 
Gedetineerden zijn bij het publiek vaak slechts bekend met hun initialen. Eerbeek geeft hun een gezicht en een hart. Mooi zijn de tekeningen, gedichten en sculpturen die gedetineerden maakten. Het tweede deel van het boek biedt een inleiding in het justitiepastoraat, en sluit af met een geschiedschrijving van stichting Exodus. Deze stichting, waarvan Eerbeek de drijvende kracht is, biedt opvang en begeleiding aan (ex)gedetineerden en hun omgeving. Een misdadiger is meer dan zijn delict is niet alleen een goed leesbaar boek, met name het sterke eerste deel is aangrijpend. Het opent een wereld van naamloze mensen die te veel christenen liever niet zien. Indirect worden in het licht van genade de pijnlijke vragen gesteld bij zowel recht als onrecht Het tweede deel is verplichte kost voor ieder die direct of zijdelings betrokken is bij justitiepastoraat. (Nico-Dirk van Loo)

Jan Eerbeek, Een misdadiger is meer dan zijn delict, Uitgeverij Ark Media, 310 pag., €17,50.

Dit artikel is eerder verschenen in CV•Koers, opinieblad voor de christen vandaag. Zie ook: www.cvkoers.nl en www.tjerkdereus.nl.  
©CV•Koers/Tjerk de Reus.

Reacties

Een misdadiger is meer dan zijn delict

Er zijn nog geen reacties geplaatst.